Jongens van 7-11 jaar / Meisjes van 7-11 jaar

Welpen

Ben jij gek op buitenspelen? Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen of hutten bouwen? Dan zijn de welpen wat voor jou! Bij de welpen doen we heel veel leuke dingen, vaak buiten, in de natuur. Heel veel van die dingen doen we samen. Gewoon omdat het tof is, maar ook omdat je er van kan leren. Wat doen we dan zoal? Nou eigenlijk van alles. Bekende spelen zijn levend stratego, wie is het snelst en vlaggenroof. Verder doen we soms iets als sport, EHBO, koken en knutselen maar we hebben ook echte Scoutingactiviteiten zoals knopen leren, pionieren en oefenen met seinen.

Op avontuur bij de welpen

Jungle

Welpen spelen in het thema jungle. De meeste van jullie kennen het thema waar het Scoutingspel bij de welpen om draait van de film Junglebook. Het verhaal is vroeger geschreven door Rudyard Kipling. Mowgli probeert samen met een groep jonge wolfjes – welpen – de weg naar volwassenheid te vinden. In het verhaal ontmoet Mowgli allerlei dieren uit de grote onbekende jungle.De welpen komen die dieren ook tegen. Iedere week gaan we naar een van de gebieden in de Jungle om leuke activiteiten en spannende avonturen te beleven, samen met deze dieren. Met Baloe leren we bijvoorbeeld koken, met Kaa knutselen we er op los en met Baghera doen we spannende spelletjes zoals vlaggenroof.

De horde en nesten

Alle welpen samen vormen samen een horde. Ons lokaal, in De Draak (het clubgebouw van de Jorisgroep) is zo genoemd. Binnen de horde zijn er vier nesten. Een soort groepjes waarin de welpen zijn ingedeeld. In die groepjes werken ze soms samen, doen ze spelen of opdrachten. Ieder nest heeft een nestgids en een assistent nestgids, vaak oudere welpen met wat meer ervaring die de jongere welpen kunnen helpen.

Activiteiten

Ieder jaar doen de welpen mee aan een aantal leuke activiteiten zoals de Scouting Experience en vieren we Sinterklaas samen met de bevers en de welpen. Ook doen we ieder jaar mee met de Jungledag, georganiseerd door de regio. Best spannend, want dan doen er allerlei groepen uit de regio mee.

Zomerkamp

Traditioneel sluiten we het seizoen af met een onwijs tof zomerkamp. Een week lang ergens naar een blokhut in het bos of bij het strand. We beleven de hele week spannende avonturen in een thema. Zoals je wel hebt kunnen lezen doen we gewoon ontzettend veel toffe dingen bij de welpen! Nieuwsgierig? Kom snel een keertje langs!

Je gaat spelenderwijs van alles ontdekken en leren

Team

Uitdaging

Avontuur

Creativiteit

Traditie

Welpen-Meisjes

LEIDINGTEAM

Zaterdag van 10.00 uur – 12.00 uur

Welpen-jongens

LEIDINGTEAM

Zaterdag van 13.30 uur – 15.30 uur

Scoutfit

Bij de welpen dragen we, net als bij alle andere speltakken, de Scoutfit. De welpen dragen een groene blouse. Daarbij hoort een blauwe spijkerbroek en een groene das.

Als je een paar keer bij de welpen bent geweest, wordt je geïnstalleerd, dat betekent dat je er echt bij hoort en dan mag je officieel ook je das bij je Scoutfit dragen.

Na de welpen?

Als je 11 jaar bent geworden en de zomervakantie is voorbij, dan is het tijd om over te vliegen! 

Het betekent dat je van de ene speltak, naar de andere gaat. De welpen-meisjes vliegen over naar de scouts-gidsen en de welpen-jongens naar de scouts-verkenners. Bij de scouts gaat jouw avontuur verder!

Kom je met ons meedoen?