Scouting Jorisgroep oudewater

Vrijwilliger worden

Bij de Jorisgroep ben je van harte welkom als vrijwilliger! Wil je aan de slag als leiding bij een van de speltakken? Of je handen uit de mouwen steken in de klusstam? Of ben je misschien meer een bestuurder? In onze Scoutinggroep is er altijd wat te doen. Heb je interesse in een vrijwilligersklus bij de Jorisgroep? Neem dan contact op met het groepsbestuur.

De leukste besteding van je vrije tijd!

Bijna 50 vrijwilligers (al vanaf 15 jaar!) zorgen iedere week voor toffe programma’s, activiteiten en kampen voor alle kinderen en jongeren die lid zijn van Scouting in Oudewater. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor de verschillende leeftijdsgroepen, ook wel leiding genoemd. Steek je liever op een andere manier de handen uit je mouwen? Bijvoorbeeld als bestuurslid of lid van onze klusstam voor onderhoud aan ons clubhuis? Ook dat kan!

Wil jij?!
• Gezelligheid en lol in je vrije tijd op een dag(deel) naar keuze?
• Gave activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen?
• Je enthousiasme doorgeven?
• Nieuwe vrienden maken van jouw leeftijd?
• Naar de vette Scoutingfeestjes?
• Nieuwe dingen leren: “Laat je uitdagen”, is niet voor niks een Scoutingbegrip!

Stuur een mailtje om je aan te melden of voor meer informatie. We hopen je snel te zien!

HOEVEEL TIJD KOST HET?

Welk moment van de week komt jou goed uit? Onze jeugdleden hebben ‘opkomsten’ op zaterdagochtend, zaterdagmiddag, maandagavond en woensdagavond. Je kiest zelf hoeveel tijd je besteed aan Scouting, maar reken in ieder geval op drie tot zes uur per week voor de opkomst en het voorbereiden van activiteiten en kampen als je als leiding aan de slag gaat. Andere vrijwilligersfuncties kosten je zo’n twee tot vier uur in de week die je veelal zelf kunt indelen. 

OVER ONZE LEIDINGTEAMS

Onze leidingteams bestaan uit verschillende leeftijden, waardoor je met je leeftijdsgenoten leiding geeft. De meeste leiding binnen de Jorisgroep is tussen de 15 en 30 jaar, maar ook als je ouder bent is er genoeg te beleven bij Scouting! Uiteraard maken we eerst kennis en kun je een aantal keer vrijblijvend meedoen om te kijken of het klikt en je Scouting leuk vindt. 

Goed om te weten

Als je als vrijwilliger bij Scouting aan de slag gaat zorgen we ervoor dat je goed van start kunt. We begeleiden je in je kennismakingsperiode en we leggen je graag uit hoe alles werkt binnen de groep en binnen Scouting Nederland. Een voorwaarde is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons overhandigt. Ook kijken we welke trainingen bij je passen, zodat je jezelf binnen Scouting verder kunt ontwikkelen.

Meld je aan als vrijwilliger

Hier vind je ons!