Scoutinggebouw in Oudewater huren

Clubgebouw De Draak – Verhuur

Al zolang de geschiedenis oud is, is Oudewater Heksenstad bij uitstek. In deze historische en nostalgische stad is vanalles te doen en te beleven. Oudewater staat ook bekend om haar touwindustrie. Tussen de sporthal en nieuwbouwwijk ‘Noordzijde’ in, ligt ons clubgebouw ‘De Draak’. Het heeft vijf grote lokalen, een bovenverdieping, een keuken, een wasruimte met zes toiletten en twee douches. Ook geschikt voor mindervaliden. Achter het gebouw ligt een groot grasveld en een mooi meer met in het midden een eiland met kampvuurplaats! Naast het gebouw is voldoende parkeergelegenheid. De Draak wordt in principe alleen verhuurd in de zomervakantie.

Aan wie verhuren we?

Het clubgebouw wordt alleen verhuurd aan onderstaande organisaties die iets voor kinderen organiseren:

  • Scoutinggroepen
  • Scholen uit Oudewater
  • Buurtverenigingen uit Oudewater die iets voor kinderen organiseren
  • Clubs en verenigingen uit Oudewater die iets voor kinderen organiseren

De Draak is dus niet te huur voor verjaardagen, introductieweken of feestavonden

wanneer is De Draak te huur

In principe verhuren we alleen wanneer onze speltakken niet draaien. Kort gezegd is dat tijdens de schoolvakanties van Regio Midden. We verhuren alleen volle (zomervakantie)weken en géén weekenden. 

Kosten

De huurprijs voor De Draak bedraagt in 2024 € 5,25 p.p.p.n. met een minimum van 20 personen per nacht. 

Beschikbaarheid 2024

Neem contact op met onze beheerder voor meer informatie over beschikbaarheid, prijzen en mogelijkheden. In de volgende weken is De Draak reeds verhuurd:

  • Zomer 2024: week 1 (13-20 juli 2024) en week 5 (10-17 augustus 2024)

Wat wordt verhuurd?

De grote ruimte, keuken (zonder materiaal), wasruimte (incl. schoonmaakspullen) en maximaal vier van de vijf spellokalen op de begane grond. Onze opslag ’t Hok (achter De Draak) wordt, evenals het materiaal, niet meeverhuurd.

Locatie & info

Omgeving

De Draak is gelegen nabij een leuk park met verschillende speelvelden (ca. 3 minuten lopen). Direct naast De Draak ligt een groot grasveld en een meertje met daarin een eiland. Op het eilandje (dat alleen door de Jorisgroep wordt gebruikt) ligt een kampvuurplaats en er is een aanlegsteigertje.

 

Goed om te weten

Toeristische informatie

Activiteiten

Supermarkten

PLUS Heijmans, Joostenplein (1 km)
Vanaf De Draak: einde Touwslag rechtsaf, einde Lijnbaan linksaf, eerste rotonde rechtdoor, tweede rotonde linksaf en direct rechtsaf. Na 30 meter aan je rechterhand.

Jumbo Blankensteijn, Wagenerf (150 m)
Vanaf De Draak: einde Touwslag rechtsaf, einde Lijnbaan aan je rechterhand.

Huisartsen

Oudewater heeft drie huisartsenpraktijken die alle gevestigd zijn in Medisch Centrum Oudewater, Oude Singel 11, 3421 ED  Oudewater.

Huisartsendiensten worden buiten kantoortijden waargenomen door de Huisartsenpost Midden-Holland HAP. De HAP is gevestigd in het Groene Hart Ziekenhuis, locatie Bleuland, J. van Beaumontstraat 4, 2805 RR Gouda.

Voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren: 0182-322488 op werkdagen van 17.00 uur ’s middags tot 08.00 uur ’s ochtends en op zaterdag, zondag en feestdagen. 

Huisartsenpraktijk Brinkhuijsen en Karstens
Medisch Centrum Oudewater, Oude Singel 11-24, 3421 ED  Oudewater
Tel: 0348 561368 

Huisartsenpraktijk Dötsch & Rietveld
Medisch Centrum Oudewater, Oude Singel 11-22, 3421 ED  Oudewater
Tel: 0348 561557

Huisartsenpraktijk Migo & Raedts
Medisch Centrum Oudewater, Oude Singel 11-23, 3421 ED  Oudewater
Tel: 0348 565252

Tandartsen

Tandartspraktijk Oudewater
Rootstraat 2, 3421 AW Oudewater
Tel: 0348 563238

Praktijk ‘De Vest’
L.W. de Bruijn en mevr. J.J.A.G. de Bruijn-Rombouts,
L.D. de Bruijn en H.R. Harink
IJsselvere 15, 3421 BV Oudewater
Tel: 0348 561335
Buiten kantooruren en in het weekend: 06 10114095

Apotheek Oudewater
Medisch Centrum Oudewater, Oude Singel 11-21, 3421 ED  Oudewater
Tel: 0348 561382
Openingstijden: ma t/m vr van 8.00-18.00 uur.

Voor spoedeisende farmaceutische zorg buiten kantooruren:
Dienst Apotheek Midden-Holland (D.A.M.)
Ronsseweg 138, 2803 ZR Gouda
Tel: 0182 698820

Brandweer Oudewater
In geval van nood bel je uiteraard 112. Wil je als groep gebruikmaken van de kampvuurbakken of kampvuurkuil op het eiland, meld dit dan altijd even bij de brandweer (ma-vr, gedurende kantoortijden). Dit om onduidelijkheden en problemen te voorkomen. Veiligheid staat, ook bij Scouting, altijd voorop.

Tel: 0348 562411

Oudewater (en daarmee ook ons clubhuis) is redelijk eenvoudig te bereiken. Met de auto wat makkelijker dan met het openbaar vervoer. Hieronder vind je de beschrijvingen voor zowel auto als openbaar vervoer.

Route met de auto

Oudewater ligt aan de provinciale weg Gouda – Utrecht (N228) en dicht bij de A12. Vanuit beide richtingen, zowel vanuit Gouda als Utrecht, is Oudewater gemakkelijk te bereiken. Hieronder de mogelijkheden om bij De Draak te komen:

A12 vanuit Rotterdam/Den Haag/Gouda:

Vanaf de A12 neem je afrit 13 (Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater). Op de rotonde onderaan de afrit volg je de borden richting Oudewater (2e afslag, langs de Tinq). Weg vervolgen tot aan Papekop, onder de spoortunnel door en bij de rotonde rechtsaf (eerste afslag) richting Oudewater. Bij het binnenrijden van Oudewater ga je bij de Jumbo linksaf de Lijnbaan op (net voorbij het Autofood-tankstation. Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

A12 vanuit Utrecht/Woerden:

Vanaf de A12 neem je afrit 13 (Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater). Onder aan de afrit, linksaf. Op de rotonde volg je de borden richting Oudewater (linksaf, langs de Tinq). Weg vervolgen tot aan Papekop, onder de spoortunnel door en bij de rotonde rechtsaf (eerste afslag) richting Oudewater. Bij het binnenrijden van Oudewater ga je bij de Jumbo linksaf de Lijnbaan op (net voorbij het Autofood-tankstation. Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf de N228 vanuit Montfoort:

Rijd Oudewater in en blijf de weg vervolgen tot aan de rotonde bij het ESSO pompstation. Ga daar rechtsaf de J.J. van Vierbergenweg op. Brug over, rotonde rechtdoor, volgende rotonde weer rechtdoor. Ongeveer 150 meter verder, bij de Jumbo, rechtsaf de Lijnbaan op (volg bordjes richting ‘Sporthal Noordsyde’). Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf de N228 vanuit Gouda/Haastrecht:

Rijd Oudewater in en blijf de weg vervolgen tot aan de rotonde bij het ESSO pompstation. Ga daar linksaf de J.J. van Vierbergenweg op. Brug over, rotonde rechtdoor, volgende rotonde weer rechtdoor. Ongeveer 150 meter verder, bij de Jumbo, rechtsaf de Lijnbaan op (volg bordjes richting ‘Sporthal Noordsyde’). Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer

Vanaf NS Station Gouda of Utrecht Centraal
Oudewater is te bereiken met de streekbus (verzorgd door Syntus Utrecht). Vanuit Utrecht is buslijn 107 (Gouda NS) de meest ideale optie. Je stapt uit bij halte Molenwal of Tramweg. Via de binnenstad loop je in ongeveer twintig minuten naar De Draak. Vanuit Gouda neem je buslijn 107 richting Utrecht CS, uitstappen bij halte Tramweg of Molenwal.

Vanaf NS Station Woerden
Vanaf Station Woerden rijdt lijn 123 via Oudewater. Bus 123 stopt bij de halte J.J. van Vierbergenweg. Vanaf deze halte loop je in 10 minuten naar De Draak. Je kunt ook gebruik maken van Lijn 505, de buurtbus naar Oudewater. Geef aan uit te willen stappen bij halte Lijnbaan, de buurtbus zal hier een stop maken. Te voet loop je in vijf minuten richting De Draak.