Jongens van 11-15 jaar / Meiden van 11-15 jaar

Scouts

Ben je 11 jaar? Dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging: die krijg je bij de scouts! Een blokhut op kamp wordt verruild voor een tent en je eten kook je zelf. De scoutstroep is verdeeld in 4 patrouilles, die bestaan uit 5 tot 7 scouts en worden geleid door een patrouilleleider (PL) met zijn assistent (APL). Een patrouille draait een heel seizoen samen. Goede samenwerking is daarbij belangrijk.
 

Op ontdekking!

Rode draad

Bij de scouts wordt niet meer in een thema gespeeld, zoals bij de jongere speltakken het geval is. Opkomsten hebben wel vaak een rode draad: vuur maken, pionieren, koken e.d. Zonder heel schools te zijn worden bij de scouts een hoop vaardigheden aangeleerd die later zeker van pas zullen komen.

Zomerkamp

De scouts gaan ’s zomers een week op zomerkamp. Een week kamperen op een terrein ergens in het land (of in het buitenland). Doorgaans wordt de heenreis (deels) met de fiets afgelegd. Vaste elementen op een zomerkamp zijn de hike (een meerdaagse wandel-/fietstocht met overnachting in de buitenlucht) en de dropping. Aan het zomerkamp is wel een thema verbonden, toegespitst op de leeftijd.

Scouts-gidsen

LEIDINGTEAM

Maandag van 18.45-20.30 uur

Scouts-verkenners

LEIDINGTEAM

Maandag van 18.45-20.30 uur

Scoutfit

Bij de scouts dragen we, net als bij alle andere speltakken, de Scoutfit. De scouts dragen een beige blouse. Daarbij hoort een blauwe spijkerbroek en een groene das.

Als je een paar keer bij de scouts bent geweest, wordt je geïnstalleerd, dat betekent dat je er echt bij hoort en dan mag je officieel ook je das bij je Scoutfit dragen.

Na de scouts?

Ben je 15 geworden? Dan vlieg je na de zomervakantie over naar de explorers, de jongens en meiden van 15-18 jaar. Daar ga je (met behulp van de begeleiding) zelf je opkomsten en kampen organiseren. 

Kom je met ons meedoen?