Jongens en meiden van 18-23 jaar

Roverscouts (stam)

De leeftijdsgroep van 18-23 jaar heet roverscouts. Roverscouts vormen samen een ‘stam’. De stam organiseert zijn activiteiten en programma’s geheel zelfstandig maar indien gewenst, kan zij een beroep doen op hun begeleider, de ‘stamcoach’. De opkomsten bestaan uit alles wat maar met Scouting te maken heeft: van een simpel spel tot het helpen organiseren van een groepsactiviteit.

Grenzen verleggen!

Op kamp naar het buitenland of een weekend weg in de buurt? Alles kan bij de stam en dat maakt ook dat het bij deze speltak altijd gezellig is! De stam organiseert alle activiteiten zelf en ook naast Scouting zien de stamleden elkaar regelmatig. De gezelligheid maken ze namelijk vooral met elkaar en dat maakt de stam een unieke speltak! Veel stamleden draaien als (beginnend) leiding mee bij een van de speltakken of dragen op een andere manier hun steentje bij binnen de groep. 

Je gaat spelenderwijs van alles ontdekken en leren

Team

Uitdaging

Avontuur

Creativiteit

Traditie

Stam

Stamcoach

Donderdag van 19.30-21.30 uur

Scoutfit

Bij de stam dragen we een Jorisgroep t-shirt of trui. Bij officiële momenten draag je wel je Scoutfit, een brique blouse, die de meeste stamleden nog hebben van de explorers.

Na de stam?

De stam is de laatste jeugdspeltak van de Jorisgroep. Als je tijd als roverscout erop zit dan wacht je binnen Scouting een nieuwe uitdaging als vrijwilliger binnen de groep, bijvoorbeeld in een van de besturen of een van de organiserende teams van groepsactiviteiten. Veel stamleden zijn al leiding of worden dat na hun tijd bij de stam. Je kunt ook lid worden van de plusstam en/of klusstam. 

Kom je met ons meedoen?