Jongens en meiden van 15-18 jaar

Explorers

Zijn het nou explo’s of explorers? We gebruiken gewoon alles door elkaar. Voor de activiteiten maakt het namelijk niet uit hoe je heet, maar wat je doet! En dat kan niet gek en leuk genoeg zijn! De explorers verzinnen en organiseren hun activiteiten zelf, met ondersteuning van begeleiders. Zij zorgen ervoor dat er iedere week een activiteit voorbereid wordt en dragen de verschillende mogelijkheden aan binnen het spelaanbod.

Tijd voor avontuur

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen kampen. Ook hun speltak (ook wel ‘afdeling’) runnen ze zelf, ze kiezen een bestuur en beheren de financiën van de speltak. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en zijn er om helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Explorers

LEIDINGTEAM

Woensdag van 19.00-21.00 uur

Scoutfit

Bij de explo’s dragen we, net als bij alle andere speltakken, de Scoutfit. De explorers dragen een brique blouse. Daarbij hoort een blauwe spijkerbroek en een groene das.

Als je een paar keer bij de explorers bent geweest, wordt je geïnstalleerd, dat betekent dat je er echt bij hoort en dan mag je officieel ook je das bij je Scoutfit dragen.

Naast de blouse mag je bij ons ook een Jorisgroep t-shirt of trui dragen tijdens de opkomsten. Bij het openen en sluiten en bij officiële momenten draag je wel je blouse.

Na de explo's?

Als je 18 bent geworden dan wacht de stam: een toffe groep jongeren van 18-23 jaar die zelf hun programma en kampen regelen, van A tot Z. Er is een stamcoach die je om hulp of advies kan vragen maar deze is niet iedere opkomst meer aanwezig. Jullie zijn nu dus echt op elkaar aangewezen. Dat maakt van de stam vaak al snel een hechte, knettergekke maar vooral ook superleuke groep!

Kom je met ons meedoen?