Verhuur De Draak

Al zolang de geschiedenis oud is, is Oudewater Heksenstad bij uitstek. Als enige plaats in Europa kan je in Oudewater bewijs ontvangen waarmee aan te tonen is dat je geen heks bent. In deze historische en nostalgische stad (veel 17e eeuwse huizen, een gezellige, sfeervolle stadskern, het stadhuis en de heksenwaag) is vanalles te doen en te beleven. Naast de Hekserij staat Oudewater ook bekend om haar touwindustrie. Tussen de sporthal en nieuwbouwwijk 'Noordzijde' in, ligt ons clubgebouw 'De Draak'. Het heeft vijf grote lokalen, een bovenverdieping, een keuken, een wasruimte met zes toiletten en twee douches. Ook geschikt voor mindervaliden. Achter het gebouw ligt een groot grasveld en een mooi meer met in het midden een eiland (met kampvuurplaats!). Naast het gebouw is voldoende parkeergelegenheid. De Draak wordt in principe alleen verhuurd voor volle weken in de zomervakantie.

Aan wie verhuren we?

Het clubgebouw wordt alleen verhuurd aan onderstaande instanties die iets voor kinderen organiseren:

  • Scoutinggroepen
  • Scholen uit Oudewater
  • Buurtverenigingen uit Oudewater die iets voor kinderen organiseren
  • Clubs en verenigingen uit Oudewater die iets voor kinderen organiseren
  • De Draak is dus niet te huur voor verjaardagen, introductieweken of feestavonden!

Wanneer is De Draak te huur?

In principe verhuren we alleen wanneer onze speltakken niet draaien. Kort gezegd is dat tijdens de schoolvakanties van Regio Midden. We verhuren alleen volle (zomervakantie)weken en géén weekenden. 

Kosten

De huurprijs voor De Draak bedraagt in 2023 € 5,00 p.p.p.n. met een minimum van 20 personen per nacht.

Zomerverhuur 2023

Neem contact op met onze beheerder Harold Broekhuizen voor meer informatie over beschikbaarheid, prijzen en mogelijkheden.

  • Zomer 2023: week 1 (8-15 juli 2023) en 5 (5-12 augustus 2023) niet beschikbaar, week 2,3,4,6 beschikbaar (op basis van zomervakantie basisscholen Regio Midden).

Wat wordt verhuurd?

De grote ruimte, keuken (zonder materiaal), wasruimte (incl. schoonmaakspullen) en maximaal vier van de vijf spellokalen op de begane grond. 

Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kun je contact opnemen met onze beheerder: Harold Broekhuizen.

Zie ook de vermelding in de Accommodatiegids van Scouting Nederland.

Locatie

De Draak is gelegen nabij een leuk park met verschillende speelvelden (ca. 3 minuten lopen). Direct naast De Draak ligt een groot grasveld en een meertje met daarin een eiland. Op het eilandje (dat alleen door de Jorisgroep wordt gebruikt) ligt een kampvuurplaats en er is een aanlegsteigertje.
Bekijk De Draak en directe omgeving met Google Street View 

't Hok

Op het terrein achter ons clubgebouw de draak staat nog een gebouw: 't Hok. Hier slaan wij het grootste deel van onze materialen in op. 't Hok en de materialen van de Jorisgroep worden niet meeverhuurd wanneer u De Draak huurt.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Oudewater (en daarmee ook ons clubhuis) is redelijk eenvoudig te bereiken. Met de auto wat makkelijker dan met het openbaar vervoer. Hieronder vind je de beschrijvingen voor zowel auto als openbaar vervoer.

Route met de auto

Oudewater ligt aan de provinciale weg Gouda - Utrecht (N228) en dicht bij de A12. Vanuit beide richtingen, zowel vanuit Gouda als Utrecht, is Oudewater gemakkelijk te bereiken. Hieronder de mogelijkheden om bij De Draak te komen:

A12 vanuit Rotterdam/Den Haag/Gouda:

Vanaf de A12 neem je afrit 13 (Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater). Op de rotonde onderaan de afrit volg je de borden richting Oudewater (2e afslag, langs de Tinq). Weg vervolgen tot aan Papekop, onder de spoortunnel door en bij de rotonde rechtsaf (eerste afslag) richting Oudewater. Bij het binnenrijden van Oudewater ga je bij de Jumbo linksaf de Lijnbaan op (net voorbij het Autofood-tankstation. Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

A12 vanuit Utrecht/Woerden:

Vanaf de A12 neem je afrit 13 (Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater). Onder aan de afrit, linksaf. Op de rotonde volg je de borden richting Oudewater (linksaf, langs de Tinq). Weg vervolgen tot aan Papekop, onder de spoortunnel door en bij de rotonde rechtsaf (eerste afslag) richting Oudewater. Bij het binnenrijden van Oudewater ga je bij de Jumbo linksaf de Lijnbaan op (net voorbij het Autofood-tankstation. Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf de N228 vanuit Montfoort:

Rijd Oudewater in en blijf de weg vervolgen tot aan de rotonde bij het ESSO pompstation. Ga daar rechtsaf de J.J. van Vierbergenweg op. Brug over, rotonde rechtdoor, volgende rotonde weer rechtdoor. Ongeveer 150 meter verder, bij de Jumbo, rechtsaf de Lijnbaan op (volg bordjes richting 'Sporthal Noordsyde'). Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf de N228 vanuit Gouda/Haastrecht:

Rijd Oudewater in en blijf de weg vervolgen tot aan de rotonde bij het ESSO pompstation. Ga daar linksaf de J.J. van Vierbergenweg op. Brug over, rotonde rechtdoor, volgende rotonde weer rechtdoor. Ongeveer 150 meter verder, bij de Jumbo, rechtsaf de Lijnbaan op (volg bordjes richting 'Sporthal Noordsyde'). Op de kruising die zich kenmerkt door een grote drempel ga je wederom linksaf; de Touwslag. Na plusminus honderd meter zie je aan je rechterhand De Draak. In de omgeving van De Draak is voldoende parkeergelegenheid.

Per openbaar vervoer

Plan direct je reis

Vanaf NS Station Gouda of Utrecht Centraal
Oudewater is te bereiken met de streekbus (verzorgd door Syntus Utrecht). Vanuit Utrecht is buslijn 107 (Gouda NS) de meest ideale optie. Je stapt uit bij halte Molenwal of Tramweg. Via de binnenstad loop je in ongeveer twintig minuten naar De Draak. Vanuit Gouda neem je buslijn 107 richting Utrecht CS, uitstappen bij halte Tramweg of Molenwal.

Vanaf NS Station Woerden
Vanaf Station Woerden (Bushalte Station Zuidzijde) rijdt eens per uur de Buurtbus richting IJsselstijn (en vice-versa), via Oudewater: lijn 505. Geef aan uit te willen stappen bij halte Lijnbaan, de buurtbus zal hier een stop maken. Te voet loop je in vijf minuten richting De Draak. Daarnaast rijdt vanuit Woerden via Montfoort buslijn 5. Deze heeft als eindpunt de J.J. van Vierbergenweg. Vanaf deze halte loop je in 10 minuten naar De Draak.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Onze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ga je hiermee akkoord?