Welpen

7-11 jaar

Ben jij gek op buitenspelen? Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen of hutten bouwen? Dan zijn de welpen wat voor jou! Bij de welpen doen we heel veel leuke dingen, vaak buiten, in de natuur. Heel veel van die dingen doen we samen. Gewoon omdat het tof is, maar ook omdat je er van kan leren. Wat doen we dan zoal? Nou eigenlijk van alles. Bekende spelen zijn levend stratego, wie is het snelst en vlaggenroof. Verder doen we soms iets als sport, EHBO, koken en knutselen maar we hebben ook echte Scoutingactiviteiten zoals knopen leren, pioneren en oefenen met seinen.

Jungle

Welpen spelen in het thema jungle. De meeste van jullie kennen het thema waar het Scoutingspel bij de welpen om draait van de film Junglebook. Het verhaal is vroeger geschreven door Rudyard Kipling. Mowgli probeert samen met een groep jonge wolfjes – welpen – de weg naar volwassenheid te vinden. In het verhaal ontmoet Mowgli allerlei dieren uit de grote onbekende jungle.De welpen komen die dieren ook tegen. Iedere week gaan we naar een van de gebieden in de Jungle om leuke activiteiten en spannende avonturen te beleven, samen met deze dieren. Met Baloe leren we bijvoorbeeld koken, met Kaa knutselen we er op los en met Baghera doen we spannende spelletjes zoals vlaggenroof.

De horde en nesten

Alle welpen samen vormen samen een horde. Ons lokaal, in De Draak (het clubgebouw van de Jorisgroep) is zo genoemd. Binnen de horde zijn er vier nesten. Een soort groepjes waarin de welpen zijn ingedeeld. In die groepjes werken ze soms samen, doen ze spelen of opdrachten. Ieder nest heeft een nestgids en een assistent nestgids, vaak oudere welpen met wat meer ervaring die de jongere welpen kunnen helpen.

Activiteiten

Ieder jaar doen de welpen mee aan een aantal leuke activiteiten zoals de Scouting Experience vieren we Sinterklaas samen met de bevers en de welpen. Ook doen we ieder jaar mee met de Jungledag, georganiseerd door de regio. Best spannend, want dan doen er allerlei groepen uit de regio mee.

Zomerkamp

Traditioneel sluiten we het seizoen af met een onwijs tof zomerkamp. Een week lang ergens naar een blokhut in het bos of bij het strand. We beleven de hele week spannende avonturen in een thema. Zoals je wel hebt kunnen lezen doen we gewoon ontzettend veel toffe dingen bij de welpen! Nieuwsgierig? Kom snel een keertje langs!

Welpen-meisjes

Opkomst

Zaterdag van 10.00 uur - 12.00 uur

Leidingteam
 • Lynn Pasman
 • Ruud de Jong
 • Maud Vermeulen
 • Angelique de Graaf
 • Martijn de Wit
Image

Welpen-jongens

Opkomst

Zaterdag van 13.30 uur - 15.30 uur

Leidingteam
 • Sjors van Zandwijk
 • Bente Bleijs
 • Justin Hogendoorn
 • Roan de Wit
 • Tycho Pasman
 • Joeri van der Waal
© 2018-2022 Scouting Jorisgroep Oudewater

Onze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ga je hiermee akkoord?