Bevers

5-7 jaar

Wat leuk dat je op de pagina’s van de bevers komt kijken. De bevers is de jongste speltak van de Jorisgroep. Alle jongens en meisjes die vijf jaar zijn mogen bij de bevers. We spelen in Hotsjietonia, dat is een dorpje waar heel veel vriendjes wonen, waaronder Stuiter. Stuiter is super leuk en grappig en we beleven samen de leukste avonturen!

Oja, in Hotsjietonia wonen nog veel meer leuke mensen. Wat dacht je van Keet en Fleur Kleur, Professor Plof - die doet allemaal leuke experimentjes - en Bas Bos. Dan is er ook nog Stanley Stekker, hij is super modern en heeft de leukste snufjes en gadgets, en dan zijn er nog Noa, Sterre, Rebbel en Rozemarijn. Iedereen heeft wel iets wat hij of zij graag doet, bijvoorbeeld liedjes zingen, spelen in de natuur en ga zo maar door. Wij zijn iedere zaterdag van 10.30 uur tot 12.00 uur te vinden in Hotsjietonia.

Wat doe je allemaal bij de bevers?

Heel veel leuke spelletjes, vaak samen met onze vriendjes waarover je hierboven al wat meer hebt kunnen lezen. We spelen vaak buiten, zingen en dansen, luisteren naar verhalen, knutselen, kladden lekker met stoepkrijt of doen een speurtocht. De bevers houden ook van een feestje, want we vieren bijvoorbeeld ieder jaar met de welpen Sinterklaas en we hebben ieder jaar ons eigen mini kamp, dan slapen we één nachtje met z’n allen in clubgebouw De Draak.

Kom je ook?!

Lijkt jou de bevers ook zo leuk? Kom dan snel een keertje langs! Je mag twee keer komen kijken, daarna moet je beslissen of je blijft. Als er geen wachtlijst is, mag je meestal gelijk komen. Is er wel een wachtlijst, dan moet je misschien nog eventjes geduld hebben. Onder het kopje ‘lid worden’ op deze website kun je bekijken of er op dit moment een wachtlijst is.

Scoutfit

Bij de bevers dragen we, net als bij alle andere speltakken, de Scoutfit. De bevers dragen een rode blouse. Daarbij hoort een blauwe spijkerbroek, een groene das en een beverpet.Als je een paar keer bij de bevers bent geweest, wordt je geïnstalleerd, dat betekent dat je er echt bij hoort en dan mag je officieel ook je das bij je Scoutfit dragen.

Na de bevers

Als je 7 jaar bent geworden en de zomervakantie is voorbij, dan is het tijd om over te vliegen! Overvliegen? Maar ik kan helemaal niet vliegen! Dat klopt… overvliegen is een scoutingtraditie. Het betekent dat je van de ene speltak, naar de andere gaat. Je kunt kiezen uit de welpen-jongens, welpen-meisjes of welpen-gemengd.

Bevers

Opkomst

Zaterdag van 10.30 uur - 12.00 uur

Leidingteam
  • Anouk van Zuilen
  • Dann van Dodewaard
  • Kim van Dijk
  • Leonie Haaksman
  • Rachel Hogendoorn
Image
© 2018-2022 Scouting Jorisgroep Oudewater

Onze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ga je hiermee akkoord?